De wedstrijdverslagen van de gespeelde wedstrijden van FCAG

WEDSTRIJDVERSLAGEN SEIZOEN 2004-2005

Er zijn in dit seizoen nog geen wedstrijden gespeeld.

WEDSTRIJDVERSLAGEN SEIZOEN 2003-2004

FCAG - Haskerland 6 5-10

Dit wedstrijdverslag is helaas kwijt geraakt/gemaakt. Wanneer wij verliezen raken de wedstrijdverslagen steeds zoek maar wij willen benadrukken dat dit PUUR TOEVAL is.

WZS 8 - FCAG 2-3
Van uw verslaggever Hans Kraay

Woensdag 11 februari speelde de Leeuwarder trots FCAG zijn tweede uitwedstrijd. De heenreis verliep problematisch. De helft van het team ging met het OV en de andere helft in Ferdo's Peugeot a' la Ferda. Na aankomst van de spelers die via trein gingen werd er gewacht op Ferdo met zijn a' la Ferda.
Hij kon het CS  niet vinden en de sporthal ook niet. We kwamen ene R. ten Brink tegen, die ons niet verder niet kon helpen. Hij had het alleen over 'hulplijnen'of iets dergelijks. We mochten van deze man 30 sec bellen, maar dat liep ook niet lekker. Toen zei hij dat twee routes verkeerd waren. Ook hier hadden we weinig aan. Zijn laatste idee was om de inwoners van sneek te laten stemmen via de stemkastjes daarnaast. Dit was het juiste duwtje in onze ruggen en we mochen naar de volgende ronde, op de rit kwamen we nog op vrij parkeren en kregen we nog een verlaat de gevangenis zonder te betalen kaartje die Ferdo niet aan wou nemen. Quote: Wat must no?

De wedstrijd begon om 20:20 en de basisopstelling was als volgt; Eelke, Herman, Melvin, Siebren en Elwin. De wissels waren Jaap (bijgenaamd Jaap) en Ferdo. Eerst keken we de welbekende kat weer uit de boom en kregen weer een goal tegen. Het was een een op een situatie waar Eelke niks aan kon doen. Melvin weet hier nog over te melde dat hij bij die andere gast stond.
Verrassend besloot Siebren tot het scoren van een goal. Met de buitenkant van de voet passeerde hij de goalie subtiel. Melvin stond er achter.
Vlak voor rust scoorde Jaap (Jaap) zelfs nog de 1-2 voor FCAG en we gingen met een goed gevoel de rust in. Vlak voor rust ging er verdedigend tactisch is fout waar Melvin en Siebren een woordenwisseling hadden. Dit ging als volgt;

Melvin: Ehhehhehe(het kan ook ehehehheeh zijn) dat is jouw man!
Siebren: hoaoahooha, fuck ja....

Gelukkig miste de debiel en de fout bleef onopgemerkt.
Vijf sec. later floot de scheids voor de rust en Melvin en Siebren legden deze woordenwisseling met deze unieke maar toch redelijkerwijs te verantwoorden woorden bij:

Siebren: Ach kan gebeuren he?
Melvin: Ja.. (hij knikte), dat kan...Volgende keer niet weer aub!
Siebren: Ja inderdaad, lachen!
En Melvin lachte vrolijk de rust door.

Na wat tactische wijzigingen die Ferdo noemde in zijn welbekende donderspeech werd er direct de 2-2 gescoord. Dit was al vijf minuten na rust de wedstrijd kon nog elke kant op. Een kwartier voor tijd nam Jaap (Jaap/Jappie/Japy/Stienser/Oostra/Westra/Zuidstra/Noordstra/Suffut/Stomme Wieneke) een corner die Siebren binnenschoot.
De laatste 10 minuten golfde het spel op een neer maar door heldhaftig verdedigen van FCAG bleef het 2-3!
Dit is de eerste uitoverwinning in de historie van FCAG en de blijdschap was groot. De hele WZS kleedkamer werd overhoop gehaald met behulp van Melvin en zijn ramenwisser. Iedereen klapte van geluk en was in exstase. Vooral Elwin klapte ritmisch op zijn nummer 'Kom bij FCAG'.

Score verloop:

7 min.       1-0 Kutgoal van debiel
14 min.     1-1 Siebren
23 min.     1-2 Jaap

Rust

29 min.     2-2 Kutgoal van mongool
32 min.     Jaap geel wegens spelbederf
35 min.     2-3 Siebren

We gaan afsluiten met de beroemde woorden van Martin Luther King;

I have a Dream!

Waarom wij hier mee afsluiten is ons ook onbekend.

FCAG/Blauw Wit 8 - WZS 7
van uw verslaggever Winski

WZS 7 won vorige week met 4-2 van Exstador, die toen op de 2e plek stonden. Een goede overwinning, dus we verwachten veel van onze tegenstander van vanavond.

We moesten opnieuw om 21:20 onze wedstrijd spelen, dus we hadden om 20:30 afgesproken met z'n allen.
Eenmaal bij de sporthal aangekomen bleek het Pasveerkorps te spelen, dus daar hebben we eerst van genoten icon_rolleyes.gif
We zochten een kleedkamer op en hebben ons daar omgekleed, om vervolgens gelijk de zaal in te gaan. Het Pasveerkorps was inmiddels al weg dus we hadden de zaal voor ons alleen. Even later kwam onze tegenstander, WZS 7 uit Sneek, ook de zaal ingelopen en dit bleken een aantal fanatieke jongelingen te zijn. Eigenlijk net zoals ons team, dus dat beloofde nog wat.
We hadden overigens nog altijd niet onze shirtjes, waardoor we weer in een wit tenue gingen spelen.

Elwin's vader was vandaag een aandachtig toeschouwer mét digitale camera, zodat hij mooi een aantal foto's kon schieten. Eerst werd het hele team op de foto gezet, vlakvoor de wedstrijd zou beginnen.

Om 21:20 startte de wedstrijd en we hadden afgesproken om het in de eerste 10 minuten lekker rustig aan te doen, aangezien we de vorige keer als een gek begonnen aan te vallen en binnen no time moe waren.
Al gelijk in de 1e minuut hadden Siebren en Elwin een prima combinatie, waarbij Elwin de bal nét niet kon afronden. En vlak daarna kreeg Elwin zelfs een tweede kans, waarbij hij de bal hard op de paal schoot! Pech dus.
Ook Huib kreeg nog een aantal hele beste kansen, waarvan hij er ook twee op de paal/lat schoot. Enorme pech dus in deze fase van de wedstrijd. En zoals het in het voetbal wel vaker gaat: als je zelf niet scoort, valt de bal er bij de tegenstander in.
En zo ook in deze wedstrijd. WZS begon beter te voetballen en maakten via een 1 op 1 situatie de 0-1. Echt balen, aangezien we zelf dus al een aantal grote kansen hadden gehad. Maargoed, WZS was in deze fase beter dan ons.
Het spel golfde nog wat op en neer, maar tot goals kwam het in de eerste helft niet meer.

In de rust, die met 2 minuten echt kort is, dronken we een aantal slokken water, schudden onze spieren uit en voordat we er erg in hadden moesten we alweer spelen.
Elwin en Ferdinand startten op de bank, aangezien ze best moe waren geworden. Al vrij snel kregen we een aantal kansjes, totdat Herman de bal kreeg aangespeeld. Hij liep langs een mannetje en haalde snoeihard uit: 1-1!!
Gelijk na deze goal kwam Elwin het veld weer in en hij kreeg van Siebren de bal aangespeeld. Zonder na te denken besloot hij de bal eens lekker uit te halen. Snoeihard schoot 'ie de bal langs de keeper: 2-1 !!! Zijn eerste goal voor FCAG! En amper een minuut later speelde Elwin de bal richting Melvin. Hij stond wat aan de rechterkant van het veld en had ruimte om flink uit te halen:3-1!! Dit gaat wel heel erg snel!!
We waren hartstikke blij, maar wilden onze koppies er natuurlijk wel bij houden, want we moesten nog ruim 15 minuten spelen. Maar vlak na de aftrap kreeg Siebren de bal aangespeeld, passte de bal richting Huib en met een diagonaal schot verschalkte hij de keeper: 4-1 !!!
Dit alles binnen een paar minuten tijd, ongelooflijk!

We moesten nu natuurlijk wel oppassen voor een tegenstoot van WZS, want die wilden natuurlijk nog graag een goaltje maken. En dat gebeurde dan ook: een aanval van ons werd afgeslagen en onmiddelijk stond onze verdediging hartstikke open. Elwin was op dat moment de enige man achterin en werd gepasseerd door een WZS-er. Hij hoopte dat onze keeper uit zou komen maar hij bleef staan. Recht door het midden werd raakgeschoten: 4-2. Door een fout van mij...
Maargoed, nog niets aan de hand natuurlijk, we staan nog altijd 2 doelpunten op ze voor.
Maar niet veel later kwamen zij eruit via de rechterkant en met een diagonaal schot werd Eelke, die overigens een hele beste partij keepte, gepasseerd: 4-3! Nu moesten we toch gaan uitkijken!
Het werd toen nog even spannend want WZS was heel dichtbij de gelijkmaker, maar in de laatste minuut veroverde Siebren de bal op het middenveld. Rechts lag een heleboel ruimte bij Melvin, die dan ook de bal kreeg aangespeeld. Melvin liep, keek en schoot: via de binnenkant van de paal en de binnenkant van de andere paal schoot hij raak! 5-3!!!
Niet veel later werd er afgefloten en was de 2e overwinning een feit!

FCAG staat door deze overwinning nog altijd op de 1e plek in de competitie!

Statistieken:

12' 0-1 (Gast van WZS7, kutgoal)

RUST

30' 1-1 (Herman, hard schot in de hoek)
32' 2-1 (Elwin, hard schot in de hoek)
35' 3-1 (Melvin, diagonaal schot)
36' 4-1 (Huib, hard schot)
43' 4-2 (Gast van WZS 7, kutgoal)
48' 4-3 (Gast van WZS 7, kutgoal)
50' 5-3 (Melvin, diagonaal via de paal)

______________________________________________________

Blauw Wit 8 - Frisia 1

We moesten verzamelen om 20:30 bij onze sporthal. Voor het eerst zou ons hele team volledig bij elkaar zijn, iets wat nog nooit eerder voorgekomen was. Ik maakte kennis met twee teamgenoten die ik nog niet eerder had gezien en we vertrokken naar onze kleedkamer. Beetje ouwehoeren, maar toch ook maar eens even een opstelling bedenken plus een tactiek, voor zover dat mogelijk is.
Een coach kwam ons nog wat tips geven, waarna we de zaal ingingen. Er was nog een partij aan de gang en toen die afgelopen was, zijn we wat gaan inlopen en inschieten op de goal. Onze tegenstander, Frisia 1, bleek een stel 40-ers te zijn, dus dat gaf ons wat hoop op een overwinning. Dit zou onze eerste wedstrijd worden en we wilden toch eigenlijk niet verliezen.

De scheidsrechter, een man van ongeveer 65 jaar, floot af en we besloten gelijk aan te vallen. En dat resulteerde in een zeer vroege goal! Al in de 5e minuut was het Siebren die met een aardige kapbeweging z'n man uitschakelde en door de benen van de keeper de 1-0 binnenschoot! Een grote vreugde, onze allereerste goal en dat al zo vroeg in de wedstrijd!
Ondanks dat we nu voor het eerst echt samenspeelden, ging het vrij aardig! Frisia kwam er bijna niet aan te pas, we kregen veel kansen en verdedigden goed. Vlak voor rust, in de 22e minuut ongeveer, begon verdediger Melvin aan een solo. Hij had er de ruimte voor en kreeg zowaar een schietkans. Zonder na te denken knalde hij met buitenkantje rechts de bal in de kruising, 2-0! Een schitterende goal! We waren door het dolle heen en iedereen klapte voor deze geweldige goal!
De laatste minuten speelden we rustig uit en gingen we rusten met een 2-0 stand. De rust is alleen erg kort, maar 2 minuten. Dus even snel wat drinken, spieren wat rekken en er weer tegenaan.

In de tweede helft begonnen we toch wat moe te worden, we hebben vrij veel gegeven in de 1e helft. Dus we lieten Frisia wat komen, waardoor we vrij veel onder druk kwamen te staan. Maar we hebben een zeer goede keeper in huis, die alle ballen keurig pakte.
Na zo'n 10 minuten in de 2e helft kreeg Elwin een gele kaart. Met een mooie pass werd hun spits weggestuurd en was hij de enige verdediger. Elwin raakte hem licht aan zijn arm, maar dat was voor de scheids genoeg om hem een gele kaart te geven en hem dus voor 2 minuten langs de kant te zetten. Nu speelden we dus even met 3 man! Frisia wilde daar natuurlijk van profiteren, maar dat lukte ze niet. Maar zo'n 5 minuten voor tijd kwam Frisia toch nog terug. Dankzij knullig verdedigen van ons kon hun spits zo binnenschieten: 2-1. Frisia probeerde nog van alles, maar Ferdinand veroverde de bal en passte de bal op Siebren. Die maakte veel meters en gaf de bal aan Melvin. Die gaat met een sleepbeweging á la Kanu langs zijn tegenstander en schiet snoeihard de bal achter de keeper: 3-1!! Nu was de overwinning toch wel een feit! We geloofden er toen wel in, maar dankzij die onoplettendheid maakte Frisia zowaar nog 3-2, maar dit bleek in de allerlaatste seconde te zijn, want gelijk daarna floot de scheids af. We hadden gewonnen! Onze allereerste wedstrijd winnen we gelijk!! We stonden daar flink te feesten, ookal wisten we dat het een overwinning op een laaggeklasseerd team was, en dan ook nog in de 4e klasse. Maar toch, in onze eerste wedstrijd gelijk winnen is natuurlijk erg mooi!

5.    Siebren                    1-0  (Actie)
10.  Melvin                     2-0  (Schot kruising)